Main menu

Nytt i Instruktørportalen

Som respons på svarene vi fikk inn etter spørreundersøkelsen i Tromsø, har vi gjennomført noen endringer.

Klikk her for å se det som er nytt i Instruktørportalen.

Flere endringer kommer snart, så følg med.

Utlysning – Kursassistent NRR

"Til alle instruktører og hovedinstruktører NRR

NRR er i en prosess med å utvide sitt sekretariat med frivillige kursassistenter. Engasjementet vil primært være å støtte opp under arbeidet NRR-instruktører gjør ved å hjelpe til med support på Kursportalen og Instruktørportalen. Det vil legges opp til rotasjon på ukebasis hvor man har ansvar for å avklare henvendelser til NRR (antatt hver 4.-6.uke, avhengig av antall engasjerte). Arbeidet kan i stor grad gjøres fra egen datamaskin. God kjennskap til NRR sine kurskonsepter er en fordel. Man vil også etter interesse og kompetanse bli involvert i kursutvikling for NRR. Vi er også i en prosess med økt samhandling mot offentlige, private og frivillige organisasjoner ift. implementering av kunnskap i HLR og akuttmedisin, og er man også interessert i å bidra i slikt arbeid er dette et godt sted å begynne. Arbeidet er i utgangspunktet frivillig, men økonomisk kompensasjon kan bli aktuelt etter nærmere avtale dersom ansvarsområdet utvides.

Link til utlysning: Klikk her

Reviderte krav til utøvere, instruktører og hovedinstruktører i NRR

NRR har revidert sine krav til godkjenning av utøvere, instruktører og hovedinstruktører for kursene DHLR, HHLR og AHLR. De ulike kravene er i stor grad samkjørt på tvers av kurskonseptene for å lette tolkning og etterlevelse. klikk her for PDF

 

NRR bruker en ikke ubetydelig andel av sine inntekter til å drifte Kursportalen (ca 75 000 brukere) og Instruktørportalen (ca 3000 brukere) hvert år. Vi ønsker derfor at flest mulig av våre instruktører og hovedinstruktører er medlemmer av NRR for å understøtte denne virksomheten. For ansatte i offentlige helseforetak er dette et bør-krav, da NRR har forståelse for at man ikke vil bruke av private midler for å utøve instruktørvirksomhet som del av sitt ordinære arbeid i offentlig sektor. For instruktører som driver kurs som del av en næringsvirksomhet, uavhengig av kurskonsept, ønsker imidlertid NRR at vårt arbeid med å drifte de ulike portalene støttes via medlemsskap.

Du kan nå betale medlemskontigent via Vipps på søkeordet "Norsk Resuscitasjonsråd" (nr #70511).

 

Bli medlem av NRR på denne linken: klikk her

Viktig informasjon til alle våre AHLR instruktører fra Norsk resuscitasjonsråd (NRR)

Kjære instruktør,

De siste måneder har det skjedd en del endringer vedrørende vårt AHLR-kurs. Nye retningslinjer har blitt introdusert (http://nrr.org/index.php/nytt/283-nye-norske-retningslinjer-i-gjenoppliving-av-voksne-barn-og-nyfodte), vi har lansert ny kursbok både i papirformat og som e-bok, plakatene er oppdatert, e-læringen er forbedret og ny instruktørbok kommer ut om kort tid. Videre er AHLR-kurset helt nytt med følgende viktige endringer:

  • AHLR grunnkurset varer nå 4 timer.
  • AHLR retreningskurs tar 2 timer.
  • Det er nå tilpassede scenarioer for prehospital tjeneste, legevakt og inhospitale hjertestanser. Kurset legger opp til større handlingsrom for instruktøren med scenariobank og mulighet for å tilpasse scenariene til sitt aktuelle arbeidssted. Flere scenarioer vil bli lagt opp på instruktørportalen.
  • Kursleder og gruppeleder-rollene er fjernet. Instruktør og hovedinstruktør er nå innført.
  • Hovedinstruktør vil nå kunne holde AHLR-instruktørkurs hvor flere AHLR-instruktører kan utdannes på en kursdag.
  • AHLR kurset krever nå at basale ferdigheter er innøvd og skal kunne demonstreres gjennom første del av kurset. Nye deltakere, som tidligere ikke er AHLR-utøvere bør derfor ha vært gjennom et HHLR-kurs eller tilsvarende i forkant av AHLR kurset. (I praksis kan man gjennomføre et HHLR- og AHLRkurs på samme tid som dagens AHLRkurs)
  • Pga de store endringene, er det behov for å delta på en oppdateringsdag/resertifiseringsdag  (6-7 timer) før man kan instruere i det nye kurset. Vi har invitert HLR-koordinatorer fra helseforetakene på hovedinstruktørsamlinger slik at de kan implementere kurset på sin respektive arbeidsplass. Videre er det satt opp kurs for instruktør/hovedinstrukør på Ullevål og i Bodø. Vi har og mulighet til å komme til din arbeidplass for en raskere og rimeligere implementering. Påmelding skjer direkte til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Mer informasjon om kursene finner dere på http://www.gjenoppliving.no/info.kurs

Det vil være en overgangsfase gjennom året før alle våre instruktører blir resertifisert i det nye kurskonseptet. Den nye AHLR-boka samt elæringen kan selvfølgelig brukes til å kjøre det gamle grunnkurset. Resertifiserte instruktører vil få oppdatert instruktørrettigheter i portalen.

Vi håper med dette at det framover vil bli lettere å få gjennomført kurset på din arbeidsplass med kortere kurs og tilrettelagte scenarioer. Send gjerne en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har spørsmål eller kommentarer. Jeg kan og nåes på 915 41 662, men husk at jeg arbeider 100% i turnus utover arbeidet i NRR. Send derfor en SMS hvis du ikke får kontakt slik at jeg kan ringe deg opp igjen.

For spørsmål relatert til DHLR kan du kontakte Nasjonal kurskoordinator, Mathias Guldvik, på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tusen takk for at du ønsker å være en NRR-sertifisert AHLR-instruktør
Ha en fortsatt fin dag.

Mvh,
Dan Skoglund
Nasjonal kurskoordinator NRR
AHLR og HHLR
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.